ebbakristinapersson

Ilska, sorg, glädje, melankoli, rädsla och så vidare.. - Allt i en människas inre som ibland behöver komma ut.

Nyårsafton-ångesten

Kategori: Allmänt

Dagen innan Dagen med stor D; Nyårsafton. Så mycket känslor som den har dagen bidrar till; förväntan, pånyttfödelser, förändring, men kanske framförallt; en Jävla ångest. 

Nyårsafton kokar av sin strävan efter total perfektion. Det är nog den enda dagen som en blir uppriktigt ledsen om den på något plan fallerar, om såsen skär sig, festen inte blir av, snubben du gillar inte ringer.
Nyårsafton har fått i uppgift att spegla hela året som gått OCH året som kommer. EN dag can make you or break you. Så därför försätter den varenda stolle i Nyårstrans. - När det egentligen är dömt att mislyckas redan från början.
 
Nyårsaftonsdagen har INGA förutsättningar att bli den A.B.S.O.L.U.T  B.Ä.S.T.A dagen på året. En dag kan omöjligen bära sådana förväntningar. Och verkligen inte en dag som ligger efter (för majoriteten) två veckors julhets, släktmiddagar, frossa och total social uttömning. 
 
Så snälla, var med mig på detta; Behandla nyår för vad nyår faktiskt är; en dag. En dag som bara råkar vara en dag där fyrverkier, goda middagar och trevligt sällskap hör till vanligheten, men där mys, soffhäng och en 200 g marabou chokladkaka är heeeeelt okej också, om en istället känner för det. 
 
 
 
 
Låter kanske bitter. Men det är väl 10 års nyårsångest som gör sig påmind såhär dan före dan...